Τελευταίο επεισόδιο που είδατε από Kamen Rider
+11
plousmike
falconara90
lapo
Vergil13
XameR_GT
antonito91
ninetales
BnsGoldRanger
Red Forever
gantonis
lelouch
15 απαντήσεις
Απ: Τελευταίο επεισόδιο που είδατε από Kamen Rider
Παρ Νοε 11, 2011 11:12 pm
Λοιπόν :
Αυτό είναι Spoiler-ίστικό για το κοινό που δεν είναι εφάμιλλο με τον Κούγκα και τις περιπέτειες του,οπότε :
Αυτό είναι Spoiler-ίστικό για το κοινό που δεν είναι εφάμιλλο με τον Κούγκα και τις περιπέτειες του,οπότε :
- Σπόιλερ:
Αρχίζουμε :
Κατ’αρχάς όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στα επεισόδια,δεν έχεις χάσει τίποτα.Αν κανείς έχει χάσει κάτι,είναι η σειρά,έχασε το κανονικό 47ο επεισόδιο που θα ήταν η πρώτη και τελευταία μάχη του Amazing Mighty Form[η μάχη εναντίον του Daguva που με αυτήν αρχίζει και το τωρινό επεισόδιο 47] και ο ‘θάνατος‘ του πρώτου Κούγκα.
Κατ’αρχήν,η πρώτη εικόνα του Ultimate Kuuga,που είδες ο Κούγκα να βγάζει τέσσερα κέρατα,ήταν ένδειξη οτι ο Κούγκα είχε αρχίσε να γεμίζει οργή και μίσος και μεταμορφώνεται ο ίδιος στον ‘διάβολο‘,τον Daguva.
Μέσα από την σειρά,γνωρίζουμε οτι οι Grongi είναι μεταλλαγμένοι άνθρωποι,πιθανώς απόκομμα των Λίντο[οι Λίντο υποτίθεται οτι είναι οι ινδοευρωπαίοι-κέλτες-αϊνού(οι Ιάπωνες είναι μείγμα ασιατών[κίτρινη φυλή] και αϊνού[λευκή φυλή])] ή κάποιας άλλης φυλής του κόσμου 10000 χρόνων πρίν.Οι Grongi ως βάρβαρη φυλή πιστευάν οτι το να σκοτωνείς είναι ένα παιχνίδι[στην γλώσσα τους Gegeru(γκέγκερου)].Αυτό όμως έδειξε οτι τους δυναμώνει κίολας.
Δυστυχώς οι Λίντο ως φιλήσυχος και ειρηνικός λαός,δεν είχαν τα μέσα ούτε και τον τρόπο να τους πολεμήσουν.Οπότε αναγκάστηκαν να αντιγράψουν τις τεχνικές και τα ‘έθιμα μάχης‘ των αντιπάλων τους και να κάνουν reverse-engineering του αρχηγού των Grongi,τότε τον daguva,ακόμα ημιτελή μεν,για αυτό και ο πολεμιστής τους,ο ‘Κούγκα‘[πολεμιστής στην γλώσσα των Λίντο,Δίαβολος ή "Daguva" στην γλώσσα των Grongi]δεν ήταν στην αρχή τόσο δυνατός μέχρι που ο Γκοντάι τον ‘εξέλιξε‘.Ο Daguva υποτίθεται οτι ήταν άγνωστης προέλευσης και ο μεσσίας των Grongi.Ευτύχώς ήταν εύκολο να πάρουν ένα δείγμα του Daguva και με αυτή την γνώση έφτιαξαν ένα όπλο που θα καταφέρει να ξεπεράσει τον Daguva στην μέγιστη του δύναμη,πιθανώς και πιο πέρα από αυτήν.Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει είναι οτι μιας και αντέγραψαν την βάση της δύναμης του Daguva,όσο πιο πολλύ κανείς πλησιάζει στην μορφή του Ultimate Κuuga τόσο πιο κοντά βρίσκετε στο να γίνει ο ίδιος ο Daguva αν όχι κα΄τι πολλύ χειρότερο και πιο ισχυρό από αυτόν...δυστυχώς το διαπίστωσαν αργά οι Λίντο.
Αυτός ήταν και ο λόγος που έπρεπε να δράσουν γρήγορα και να σκοτώσουν ή έστω να σφραγίσουν τους Grongi.Δυστυχώς,δεν κατάφεραν να κάνουν κα΄τι παραπάνω από το να τους σφραγίσουν.Μετά την μάχη ο Ρίκου,ο πρώτος Κούγκα,έπεσε σε νάρκη για να ξυπνήσει όταν ξυπνήσουν και οι Grongi...δυστυχώς όμως η ζώνη είναι σχεδόν ένας ζωντανός οργανισμός και το κυριότερο είναι οτι είναι σχεδόν παρασιτικός.Για αυτό τον λόγο ο Ρίκου ήταν ‘ζωντανός‘ ακόμα και μετά από τόσους αιώνες...δυστυχώς χωρίς την ζώνη δεν πρόκειτε να ζούσε πολλύ ακόμα.
Η ζώνη γίνεται ένα με τον οργανισμό που την φοράει και τον κάνει πρακτικά αθάνατο,αρκεί αν μην πάθει ζημιά η ζώνη.Ως παρασιτικός οργανισμός επίσης,η ζώνη ενώνεται με τον οργανισμό,αλλά σε κάποιο σημείο[πιθανώς στο τέλος του Κούγκα] η ζώνη γίνεται πια μέρος του οργανισμού,σταματά να είναι ο δικός της οργανισμός και δεν μπορεί να χωριστεί,αλλά χωρίς παρενέργειες των παρασιτικών οργανισμών που υπάρχουν στην φύση,μόνο πλεονετκίματα έχει.Για αυτό και όταν έπεσε σε νάρκη ο Ρίκου η ζώνη ‘χωρίστηκε‘ από αυτόν.Δεν ήταν πολλύ καιρό στο σώμα του και για 10000 χρόνια δεν τρεφόταν...κάτι καταστροφικό για έναν παρασιτικό οργανισμό.Για αυτό και χωρίστικέ από αυτόν.
Μετά,στο πρώτο επεισόδιο βρήκαν δύο σαρκοφάγους με μούμιες,η μια με τον Κούγκα και η άλλη με τον Ντάγκουβα.Ο Ντάγκουβα υποτίθεται οτι μπορούσε να ξεκλειδώσει τις δυνάμεις των Grongi και έδωσε ένα κομμάτι της ‘ζώνης‘ του στην ‘Ρόδο‘ και την έκλεψε ο 3 για να σκοτώσει τον Ντάγκουβα...που τελικά τον έφαγε ο Ντάγκουβα.
Ο Ντάγκουβα από την άλλη αρκεί να σκότωνε μέχρι να γίνει ‘ολόκληρος‘...αρκεί να σκότωνε...ως αιμοδιψές τέρας ακι η προσωποποιήση του κακού,δεν τον ένοιαζε αν θα σκοτώσει ανθρώπους,ζώα ή και τους Grongi,αρκεί να το ευχαριστιόταν.
Ο Ντάγκουβα επίσης,είναι απλά σαδιστής και ήθελε ο Γκοντάι να γίνει Ultimate Kuuga,αλλά για να γίνει αυτό,ο Γκοντάι έπρεπε να γίνει και αυτός η προσοποιήση της οργής και του μίσους.Ευτυχώς,όμως ο Γκοντάι έχει ευγενική ψυχή και για αυτό όταν ξύπνησε τον Ultimate Kuuga δεν είχε τα ‘μαύρα μάτια του κακού‘ αλλά τα ‘κόκκινα μάτια του προστάτη‘ και ο Κούγκα είχε απόλυτο έλεγχο αυτής της μορφής από δώ και πέρα.Για αυτό και ο Κούγκοα είναι έτσι :
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
και όχι έτσι :
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Ο Ντάγκουβα εννοεί τους υπόλοιπουςς Grongi.Όσο ο Κούγκα ασχολίοταν με αυτούς της Ιαπωνίας,ο Ντάγκουβα σκότωνε Grongi από όλο τον κόσμο.Πρακτικά αυτό που του έδωσε ο Κούγκα ήταν ‘η ευκαιρία να γίνει ολόκληρος,δυνατός‘.Ο Ντάγκουβα του επιστρέφει την χάρη στο 47ο επεισόδιο με τον δικό του διεστραμένο τρόπο.
SUPER SPOILER :
Η ειρωνεία είναι οτι παρ’όλο που ξύπνησε την Ultimate μορφή,ο Γκοντάι όταν αντιμετωπίζει τον Ντάγκουβα στο επεισόδιο 48,δεν είναι στην μέγιστη δύναμη,γιατί η ζώνη και ο ίδιος ακόμα αναρώνουν..
- gantonisLegendary Ranger
- Αριθμός μηνυμάτων : 4861
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2010
Παρ Νοε 11, 2011 11:48 pm
Μάλιστα, μάλιστα...
Όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν κυρίως, τις έχει στα SIC ή στον Αγκτίτω; Θέλω να διαβάσω ή να δω και για τον παλιό Κούγκα τις περιπέτειές του!!!
Τώρα που τα διάβασα αυτά Σόλωνα πωρώθηκα ακόμη περισσότερο!!! Ζήτω ο Κούγκα και οι σεναριογράφοι του!!!! Και σε χιλιοευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τη χρησιμότατη επεξήγηση των γεγονότων που δεν ακταλαβαίνω. Ίσως όλα αυτά τα χρόνια με το στυλ και το μοτίβο των σεντάι να επηρεάστηκα και σε συνδυασμό με την ηλικία μου, να μην μπορώ να καταλάβω ορισμένα πράγματα δυστυχώς...
Και φυσικά, όπως ήδη καταλάβατε, τελείωσα τον Κούγκα! Και ναι, ο Ιτσίτζου όντως πήρε μετάθεση για άλλη πόλη! Θέλω να δω Αγκτίτω τώρα!!!
- Σπόιλερ:
- Πάντως πολύ εύκολα νικήθηκε ο Ντάγκουβα...
Όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν κυρίως, τις έχει στα SIC ή στον Αγκτίτω; Θέλω να διαβάσω ή να δω και για τον παλιό Κούγκα τις περιπέτειές του!!!
Τώρα που τα διάβασα αυτά Σόλωνα πωρώθηκα ακόμη περισσότερο!!! Ζήτω ο Κούγκα και οι σεναριογράφοι του!!!! Και σε χιλιοευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τη χρησιμότατη επεξήγηση των γεγονότων που δεν ακταλαβαίνω. Ίσως όλα αυτά τα χρόνια με το στυλ και το μοτίβο των σεντάι να επηρεάστηκα και σε συνδυασμό με την ηλικία μου, να μην μπορώ να καταλάβω ορισμένα πράγματα δυστυχώς...
Και φυσικά, όπως ήδη καταλάβατε, τελείωσα τον Κούγκα! Και ναι, ο Ιτσίτζου όντως πήρε μετάθεση για άλλη πόλη! Θέλω να δω Αγκτίτω τώρα!!!
Σαβ Νοε 12, 2011 12:12 am
Ο Ντάγκουβα δεν θεωρείτε Ράιντερ...μοιάζει...αλλά όχι.Όπως και τα Shocker Kaijin,βασισμένος σε αυτά είναι ο Kamen Rider αλλά άλλο μοντέλο.
Ε,όχι και εύκολα όμως...πάλι καλά που ο Γκοντάι έχει αντοχές να λέμε...οκ,φτάει και η ικανότητα του Ultimate να μπορεί να αγνοεί την άμυνα[φυσική ή όχι,πχ πανοπλία,δέρμα κλπ] του αντιπάλου και να μπορεί πάντα να προκαλέσει μέγιστη ζημιά.Δεν έχει και καμία φοβερή περιπέτεια...για αυτούς είναι,μιας και δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά,αλλά έχει ενδιαφέρον...σαν να ζείς τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.
Όσο για τα παρελθοντίκα,έχει το S.I.C. Saga.Βέβαια,τίποτα από όλα αυτά δεν είναι από'κει...εκτός από το..."παρελθόν" του Ντάγκουβα,που και εκεί δεν εξηγήτε ακριβώς.
Όχι ρε,απλά πιθανώς,να μην έχεις δει παρόμοια έργα με τον Κούγκα,και να σου ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία.Από δώ και πέρα,θα δείς οτι θα μπορείς να καταλάβαίνεις παρόμοια έργα με μεγαλύτερη ευκολία. Αν δούλευε έτσι το πράγμα,εγώ στα 21 μου θα έπρεπε να ήμουν στο Δαφνί και το μυαλό μου να ήταν πίτα. Απλά εμπειρία και γνώση...σε όποια μορφή και να μας έρθει.
Καλά τώρα,πιάσε τον Άγκιτο,όντως.Θα δείς γιατί θεωρούνται ο Kamen Rider,Black,Black RX,Kuuga και ο Agito οι κορυφαίες των Rider.
Ε,όχι και εύκολα όμως...πάλι καλά που ο Γκοντάι έχει αντοχές να λέμε...οκ,φτάει και η ικανότητα του Ultimate να μπορεί να αγνοεί την άμυνα[φυσική ή όχι,πχ πανοπλία,δέρμα κλπ] του αντιπάλου και να μπορεί πάντα να προκαλέσει μέγιστη ζημιά.Δεν έχει και καμία φοβερή περιπέτεια...για αυτούς είναι,μιας και δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά,αλλά έχει ενδιαφέρον...σαν να ζείς τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.
Όσο για τα παρελθοντίκα,έχει το S.I.C. Saga.Βέβαια,τίποτα από όλα αυτά δεν είναι από'κει...εκτός από το..."παρελθόν" του Ντάγκουβα,που και εκεί δεν εξηγήτε ακριβώς.
Όχι ρε,απλά πιθανώς,να μην έχεις δει παρόμοια έργα με τον Κούγκα,και να σου ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία.Από δώ και πέρα,θα δείς οτι θα μπορείς να καταλάβαίνεις παρόμοια έργα με μεγαλύτερη ευκολία. Αν δούλευε έτσι το πράγμα,εγώ στα 21 μου θα έπρεπε να ήμουν στο Δαφνί και το μυαλό μου να ήταν πίτα. Απλά εμπειρία και γνώση...σε όποια μορφή και να μας έρθει.
Καλά τώρα,πιάσε τον Άγκιτο,όντως.Θα δείς γιατί θεωρούνται ο Kamen Rider,Black,Black RX,Kuuga και ο Agito οι κορυφαίες των Rider.
Σαβ Νοε 12, 2011 12:25 am
Πλέον σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη!
Πάντως, εδώ που τα λέμε, δε στενοχωρέθηκες όταν η Β1 έπαθε αυτό που έπαθε εξαιτίας του Ιτσίτζου; Δεν ήθελα να γίνει έτσι... Σνιφ, σνιφ...
Πάντως, εδώ που τα λέμε, δε στενοχωρέθηκες όταν η Β1 έπαθε αυτό που έπαθε εξαιτίας του Ιτσίτζου; Δεν ήθελα να γίνει έτσι... Σνιφ, σνιφ...
Σαβ Νοε 12, 2011 12:37 am
Η αλήθεια είναι οτι πιο πολλύ απογοητεύτικα,παρά στεναχορήθηκα...ίσως επειδή το κλιμάκιο δεν μεταξύ τους δεν ήταν τόσο δραματικό...περίμενα περισσότερο αίμα και βία,με έναν λόγο από τον Ιτσίτζο που να δείχνει καθαρά την διαφορά των ανθρώπων[Λίντο] από τους Γκρόνγκι.Βέβαια μας έκοψαν μια ταινία και ένα επεισόδιο λόγω budget.κατανοητό βέβαια,δεν είναι εύκολη δουλεία να ανσταίνεις μια σειρά μετά από...12 χρόνια.
Σαβ Νοε 12, 2011 12:00 pm
Oσό να'ναι οι Riders είναι μπόλικοι αλλά μην ξεχνάς και metal heroes,garo,pretty guardian sailor moon και άλλες toku σειρές όπως chouseshin & rescue firegantonis έγραψε:Δεν πας καλά! Και μετά τι θα βλέπεις;
Σαβ Νοε 12, 2011 12:50 pm
Σόλωνα προγραμμάτιζαν και ταινία; Τι κρίμα που δεν το είδαμε... Μα δεν πειράζει, σημασία έχει ότι καλό βγήκε το φινάλε. To Special Charpet να το κατεβάσω και να το δω; Λέει ότι είναι τα δύο πρώτα επεισόδια με περισσότερο υλικό. Αν το κατεβάσω, να σβήσω από το δίσκο τα δύο πρώτα επεισόδια και να κρατήσω αυτό;
Σαβ Νοε 12, 2011 1:18 pm
Ναι...κρίμα που δεν βγήκε.Όσο για το Special Chapter...δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο...κατεβασέ το,αλλά μην τα σβήσεις.
Σαβ Νοε 12, 2011 1:54 pm
Aχ, Σόλωνα, και κάτι ακόμα (δεν ξέρεις πόσο μου τη δίνει όταν έχω απορίες...), που αφορά πάλι τον τάφο. Παίρνοντας τα πράγματα με χρονολογική σειρά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον τάφο του Ρίκου. Καθώς σήκωναν το καπάκι, αυτός ζωντάνεψε. Που βλέπω όμως ξανά τη σκηνή, δεν εντοπίζω τον τάφο του Ντάγκουβα, που σκοτώνει τους ανθρώπους στο βίντεο. Μετά, στην εξέταση της μούμιας, λέει μια γυναίκα ότι ο Ρίκου ήταν ζωντανός πριν ζωντανέψει ο Νο.00. Και στο βίντεο, νομίζω ο Ντάγκουβα βγάζει τη ζώνη από τον εαυτό του και τη σηκώνει ψηλά. Και παρακάτω, ανακαλύπτουν την τοποθεσία στη Ναγκάμο όπου βρίσκεται το φέρετρο του Ντάγκουβα σπασμένο σε κομμάτια, που είπαν ότι απλώς έσπασε και βγήκε ο Ντάγκουβα, χωρίς να φταίει τίποτα. Μήπως ήταν ο Ρίκου που σκότωσε τους επιστήμονες τότε και μετά βγήκε και ο Ντάγκουβα και ανέστησε τους νεκρούς; Ή ήταν στον ίδιο τάφο, όπως αναφέρεις στο σπόιλερ κουτάκι, και απλά άνοιξαν μόνο τον τάφο του Ρίκου και λίγο αργότερα βγήκε ο Ντάγκουβα από τον τάφο του που ήταν σε άλλο σημείο και δεν τον έδιχνε στην κάμερα; Τι ακριβώς μου διαφεύγει εδώ ή τι έχω παρεξηγήσει;
Σαβ Νοε 12, 2011 2:30 pm
Παιδιά γιατί δεν τα λέτε αυτά στην ενότητα του Κούνγκα μπας και τα σχολιάσει κανείς στο μέλλον? Σε αυτό το θέμα θα χαθούν. Οπότε καλύτερα μεταφέρετε τη συζήτηση από εδώ
Σαβ Νοε 12, 2011 2:44 pm
OK! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Σαβ Νοε 12, 2011 9:43 pm
Αγκίτω 01 και Ντικέιντο 16
Σαβ Νοε 12, 2011 10:41 pm
Ντικέιντο 17!
Δευ Νοε 14, 2011 2:19 pm
Αχ, ναι, είναι Δευτέρα σήμερα!!!
Πρέπει κάποτε να αρχίσω και εγώ τον Φόρζε...
Πρέπει κάποτε να αρχίσω και εγώ τον Φόρζε...
Πεμ Νοε 17, 2011 12:00 am
Kamen Rider SD!!!
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης