Power Rangers in Greece
Καλως ήρθες Ranger!

Το καλύτερο φόρουμ για Power Rangers στην Ελλάδα σε καλοσορίζει στην παρέα του!

Αν θέλεις και συ να γίνεις μέλος την παρέας μας κάνε εγγραφή (register).

Σε περιμένουμε!

^_^

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Power Rangers in Greece
Καλως ήρθες Ranger!

Το καλύτερο φόρουμ για Power Rangers στην Ελλάδα σε καλοσορίζει στην παρέα του!

Αν θέλεις και συ να γίνεις μέλος την παρέας μας κάνε εγγραφή (register).

Σε περιμένουμε!

^_^
Power Rangers in Greece
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πήγαινε κάτω
BATNICK
BATNICK
Συντονιστής
Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 307
Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2012
Ηλικία : 40
Τόπος : Έιντζελ Γκρόουβ
https://www.youtube.com/@BELOVEDCARTOONS

[Αφιέρωμα] Lee Falk's The Phantom Empty [Αφιέρωμα] Lee Falk's The Phantom

Σαβ Απρ 04, 2015 10:23 am
Lord of the jungle, the hero who stalks!
The beasts call him brother, the ghost who walks!


ΦΑΝΤΟΜ: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑ


--------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Φάντομ είναι ο πρώτος από μια σειρά (υπέρ)ηρώων με στολή και μάσκα. Γεννήθηκε το 1936 από το πενάκι του Λη Φωλκ. Η πρώτη περιπέτεια του με τίτλο «Αδελφότητα Σινγκ» δημοσιεύτηκε στις 17 Φλεβάρη, ως κόμικ στριπ, σε καθημερινή εφημερίδα. Την 28η Μαΐου 1939 ξεκίνησε η δημοσίευση ενός έγχρωμου στριπ σε κυριακάτικη εφημερίδα. Και οι δυο εκδόσεις εξακολουθούν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Ο Λη Φωλκ εξακολούθησε να εργάζεται πάνω στον Φάντομ, μέχρι το θάνατό του το 1999. Σήμερα το κόμικ έχουν αναλάβει ο σεναριογράφος Tony DePaul και οι σχεδιαστές Paul Ryan (καθημερινά στριπ) και Terry Beatty (κυριακάτικα στριπ). Στο παρελθόν πάνω στον Φάντομ είχαν εργαστεί οι: Ray Moore, Wilson McCoy, Bill Lignante, Sy Barry, George Olesen, Keith Williams, Fred Fredericks, Graham Nolan και Eduardo Barreto.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ

Μετά την επιτυχία που γνώρισε ο Μαντρέικ ο Μάγος, η King Features Syndicate ζήτησε από τον Φωλκ τη δημιουργία μιας νέας ιστορίας. Η πρώτη του απόπειρα αφορούσε μια διασκευή του θρύλου για τον Βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες του, αλλά η King Features απέρριψε την ιδέα.

Εμπνεόμενος από μύθους και θρύλους, όπως του Βασιλιά Αρθούρου, του Ρομπέν των Δασών και του Ελ Σιντ, αλλά και από την ιστορία φανταστικών χαρακτήρων, όπως του Ζορρό, του Ταρζάν και του Μόγλι, από το Βιβλίο της Ζούγκλας, ο Φωλκ κατέληξε στη δημιουργία του Φάντομ, ενός μυστηριώδη μασκοφόρου, αφοσιωμένου στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρχικά το «alter ego» του Φάντομ ήταν ο πλούσιος πλέι-μποϊ Τζίμμι Γουέλς, ο οποίος τα βράδια φορούσε τη στολή του Φάντομ και κυνηγούσε εγκληματίες. Γρήγορα όμως η ιστορία μεταφέρθηκε στη ζούγκλα και ο Φάντομ μετατράπηκε σε μια αθάνατη μυθική φιγούρα. Επειδή την εποχή εκείνη υπήρχαν πολλοί χαρακτήρες ονόματι «Phantom», π.χ. «Phantom Detective», «Phantom of the Opera» κ.ά., ο Φωλκ θέλησε να αλλάξει το όνομα του χαρακτήρα. Ένα από τα ονόματα που σκέφτηκε ήταν το «Gray Ghost» («Γκρίζο Φάντασμα»), αλλά τελικά αποφάσισε να διατηρήσει την αρχική του επιλογή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Η ιστορία του Φάντομ ξεκινά με ένα νεαρό ναύτη, τον Κρίστοφερ Γουώκερ. Ο Κρίστοφερ γεννήθηκε το 1516 στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός και είχε συνταξιδέψει με τον Χριστόφορο Κολόμβο, όταν ανακάλυπτε την Αμερική. Το 1536, όταν ο Κρίστοφερ ήταν 20 ετών, ταξίδευε μαζί με τον πατέρα του κοντά στις ακτές της Αφρικής. Στις 17 Φλεβάρη το πλοίο δέχτηκε επίθεση από τους πειρατές της Αδελφότητας Σινγκ. Ο νεαρός είδε τους πειρατές να σκοτώνουν όλο το πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του. Ο ίδιος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει κολυμπώντας, ώσπου τα κύματα τον έβγαλαν στις ακτές της Ζούγκλας Μπενγκάλα. Εκεί τον περιέθαλψαν οι πυγμαίοι ιθαγενείς της φυλής Μπάνταρ.

Κάποια μέρα, καθώς περπατούσε στην ακτή, βρήκε το σώμα ενός νεκρού άντρα. Τον αναγνώρισε ως τον πειρατή που σκότωσε τον πατέρα του. Σήκωσε το κρανίο του δολοφόνου ψηλά και έδωσε όρκο εκδίκησης: «Θα αφιερώσω τη ζωή μου στο αγώνα ενάντια στην πειρατεία, την απληστία, την αγριότητα και την αδικία, σε κάθε τους μορφή. Και οι γιοί μου και οι γιοι των γιών μου θα με ακολουθήσουν».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αφού έμαθε τη γλώσσα της φυλής Μπάνταρ, ο Κρίστοφερ πληροφορήθηκε ότι η πλειονότητα του λαού ήταν αιχμάλωτοι των Γουασάκα, μιας φυλής που οι Μπάνταρ αποκαλούσαν «Γίγαντες», και πως υπήρχε μια αρχαία προφητεία, ότι μια μέρα ένα άντρας θα έρθει από τη θάλασσα και θα τους ελευθερώσει. Ο Κρίστοφερ, εμπνεόμενος από τη μορφή του δαιμονικού θεού των Γουασάκα (το είδωλο τους ήταν ο σκελετός ενός Ναΐτη Ιππότη, καθισμένου σε θρόνο στολισμένο με κρανία), έφτιαξε μια στολή και πήγε στο χωριό τους. Οι Γουασάκα νομίζοντας πως ήταν ο θεός τους, φοβήθηκαν και ελευθέρωσαν τους Μπάνταρ. Οι Μπάνταρ οδήγησαν τον Κρίστοφερ σε μια σπηλιά που είχε τη μορφή ενός ανθρώπινου κρανίου. Η «Σπηλιά του Κρανίου» έγινε το σπίτι του και ο Κρίστοφερ έγινε ο πρώτος Φάντομ. Όταν πέθανε, ο γιος του πήρε τη θέση του. Όταν ο δεύτερος Φάντομ πέθανε, τη θέση του πήρε ο δικός του γιος και συνεχίστηκε έτσι για αιώνες. Όλοι πίστευαν ότι ο Φάντομ είναι αθάνατος και τον ονόμαζαν: «Το Φάντασμα Που Περπατάει» και «Ο Άνθρωπος Που Δεν Μπορεί Να Πεθάνει».

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο ήρωας, του οποίου τις περιπέτειες εξιστορεί ο Λη Φωλκ είναι ο 21ος Φάντομ. Το πραγματικό του όνομα είναι Κρίστοφερ (Κιτ) Γουώκερ, όπως και των προπατόρων του, αλλά συνηθίζει να συστήνεται ως κος Γουώκερ, μην αποκαλύπτοντας ποτέ το πλήρες όνομά του. Μόνιμο πεδίο δράσης του είναι η Μπενγκάλα, μια χώρα κάπου στην Ανατολική Αφρική.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Όταν αφήνει τη ζούγκλα φορά πάντοτε καμπαρντίνα, καπέλο τύπου φεντόρα και γυαλιά ηλίου. Ελάχιστοι άνθρωποι, μόνο οι πολύ στενοί του φίλοι και η οικογένειά του, έχουν δει ακάλυπτο το πρόσωπό του. Ως όπλα φέρει δυο 45άρια πιστόλια. Στις περιπέτειες του συνοδεύεται πάντα από το πιστό του άλογο, τον Ήρωα, και ένα λύκο ονόματι Ντέβιλ. Έχει ακόμα ένα εκπαιδευμένο γεράκι με το όνομα Φράκα και δυο δελφίνια, τον Σολομώντα και την Νεφερτίτη.

Το 1962 πήρε υπό την προστασία του ένα ορφανό παιδί, τον Ρεξ Κινγκ. Βοηθός του Φάντομ και καλός φίλος από τα παιδικά του χρόνια είναι ο Γκουράν, αρχηγός των Μπάνταρ. Το 1978 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Νταϊάνα Πάλμερ με την οποία ένα χρόνο αργότερα απόκτησε δίδυμα, τον Κιτ Τζούνιορ (ο οποίος τον διαδέχτηκε ως 22ος Φάντομ) και την Ελοΐζ.

ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ

Σύμβολα του Φάντομ είναι τα δυο δαχτυλίδια του. Το πρώτο έχει ως μοτίβο τέσσερα διασταυρούμενα σπαθιά (Σημάδι του Καλού) και το αφήνει στους φίλους του. Έτσι τους θέτει υπό την προστασία του. Το δεύτερο έχει το μοτίβο ενός κρανίου (Σημάδι του Κρανίου). Με αυτό σημαδεύει τους εχθρούς του. Φοράει το «Σημάδι του Καλού» στο αριστερό του χέρι, γιατί είναι πιο κοντά στην καρδιά και το «Σημάδι του Κρανίου» στο δεξί.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Για το «Δαχτυλίδι του Κρανίου» και την προέλευση του έχουν διατυπωθεί τέσσερις θεωρίες.


  • Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Λη Φωλκ το δαχτυλίδι δόθηκε στον πρώτο Φάντομ από τους «Βασιλείς της Ζούγκλας».
  • Το 1977 ο Ulf Granberg, υπεύθυνος για τη σουηδική έκδοση του Φάντομ, διατύπωσε τη δική του θεωρία. Σύμφωνα με την ιστορία «The Ring» το δαχτυλίδι δόθηκε στον πρώτο Φάντομ από τον Παράκελσο, έναν διάσημο αλχημιστή και αστρολόγο, που έζησε τον 16ο αιώνα. Στην ιστορία «The Mystery in Rome» αποκαλύφθηκε ότι αρχικός ιδιοκτήτης του δαχτυλιδιού ήταν ο Νέρωνας και ότι το δαχτυλίδι άνοιγε ένα μυστικό θησαυροφυλάκιο στις κατακόμβες της Ρώμης.
  • Το 1997 ο Φινλανδός Kari Leppänen αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την  προέλευση του δαχτυλιδιού. Σύμφωνα με την ιστορία «The Ring of Death» το δαχτυλίδι είχε κατασκευαστεί από τα καρφιά με τα οποία οι Ρωμαίοι στρατιώτες κρέμασαν τον Ιησού Χριστό στο Σταυρό. Ο απόστολος Πέτρος πήρε τα καρφιά μαζί του στη Ρώμη και όταν συνελήφθη κατέληξαν στα χέρια του αυτοκράτορα Νέρωνα, ο οποίος κατασκεύασε από τα καρφιά ένα δαχτυλίδι σε σχήμα κρανίου.
  • Ο Σουηδός Claes Reimerthi έδωσε τη δική του εκδοχή. Σύμφωνα με αυτήν το δαχτυλίδι κατασκεύασαν αρχαίοι Αιγύπτιοι ιερείς από το μέταλλο ενός μετεωρίτη. Την περίοδο της βασιλείας του Ακενατόν, ένας Αιγύπτιος ονόματι Ραχοτέπ και ο πατέρας του βρήκαν τη μυστική «Βίβλο του Θωθ», του Αιγύπτιου θεού της σοφίας, και χρησιμοποιώντας ένα ξόρκι από το βιβλίο έφτιαξαν έναν πήλινο άνθρωπο και του έδωσαν ζωή. Φαίνεται δε πως εκείνος που είχε το δαχτυλίδι μπορούσε να ελέγξει το τέρας. Στο πέρασμα των αιώνων το δαχτυλίδι άλλαξε πολλά χέρια. Την εποχή των σταυροφοριών το δαχτυλίδι κατέληξε στα χέρια ενός νεαρού ιππότη ονόματι Κρίστοφερ Ντ’ Έρραντ. Ο ιππότης Ντ’ Έρραντ, και μετέπειτα οι απόγονοί του, έφερε το «σημάδι του κρανίου» στο θυρεό του και γι’ αυτό ήταν γνωστός ως «Καβαλάρης Φάντασμα».

Το «Δαχτυλίδι του Καλού» σχεδιάστηκε από τον έκτο Φάντομ το 1664, όταν ίδρυσε την «Περίπολο της Ζούγκλας», μια παραστρατιωτική οργάνωση επιφορτισμένη με την επιβολή του νόμου στην Ζούγκλα Μπενγκάλα.

ΘΗΛΥΚΕΣ ΦΑΝΤΟΜ

Κατά κανόνα είναι ο γιός του Φάντομ που τον διαδέχεται, ωστόσο στη γενεαλογική γραμμή του ήρωα υπήρξαν δυο περιπτώσεις που η κόρη πήρε τα ηνία και φόρεσε τη στολή.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Τζούλι Γουώκερ - Έζησε τον 19ο αιώνα και ήταν κόρη του 16ου Φάντομ. Είχε κι έναν δίδυμο αδελφό, που όπως ήταν αναμενόμενο έγινε ο 17ος Φάντομ. Όταν όμως εκείνος αρρώστησε η Τζούλι πήρε τη θέση του. Διέθετε τη δύναμη να επικοινωνεί και να ελέγχει τα ζώα. Είχε ένα κατοικίδιο με το όνομα Φιούρι, ένα Τσιτάχ και ένα άλογο ονόματι Φλας. Η Μέρου ήταν η ιθαγενής που την συντρόφευε στις περιπέτειες της. Ο ρόλος της ως Φάντομ δε κράτησε πολύ, αφού μόλις ο αδελφός της έγινε καλά, εκείνη αποσύρθηκε.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Τζέντα Γουώκερ - Στις αρχές του 21ου αιώνα εκείνη και ο πατέρας της (27ος Φάντομ) ήταν μέλη της ομάδας «Defenders of the Earth». Όταν ο πατέρας της θεωρήθηκε νεκρός, η Τζέντα τον διαδέχτηκε ως η μοναδική απόγονός του. Είχε ως κατοικίδιο έναν Μαύρο Πάνθηρα ονόματι Κίσα, με τον οποίο μπορούσε να επικοινωνεί τηλεπαθητικά.

ΑΡΧΑΙΑ ΡΗΤΑ

Στην Ζούγκλα Μπενγκάλα υπάρχουν πολλά αρχαία ρητά για τον Φάντομ κάθε ένα από τα οποία υποδηλώνει το μέγεθος της ανδρείας του:


  • Όταν ο Φάντομ κινείται, η αστραπή μένει ακίνητη.
  • Ο Φάντομ κινείται αθόρυβα, όπως η αγριόγατα.
  • Υπάρχουν φορές που ο Φάντομ αφήνει την ζούγκλα και περπατά στους δρόμους της πόλης σαν συνηθισμένος άνθρωπος.
  • Δεν βρίσκεις τον Φάντομ, αυτός βρίσκει εσένα.
  • Η φωνή του Φάντομ σου παγώνει το αίμα.
  • Ποτέ μην στρέφεις ένα όπλο ενάντια στον Φάντομ.
  • Ο Φάντομ έχει χίλια μάτια και χίλια αυτιά.
  • Ο Φάντομ έχει τη δύναμη δέκα τίγρεων.
  • Αυτός που θα δει το γυμνό πρόσωπο του Φάντομ, θα έχει φρικτό θάνατο.
  • Όταν ο Φάντομ ρωτά, εσύ απαντάς.
  • Είναι τρομερό για τον κακό άνθρωπο να ξυπνήσει στο σκοτάδι και να δει τον Φάντομ.
  • Ο Φάντομ είναι πολλοί άνδρες.
  • Ποτέ δε νικάς σε μια διαφωνία με τον Φάντομ.
  • Ο Φάντομ είναι σκληρός με τους αγροίκους.
  • Κανείς δε λέει όχι στον Φάντομ.
  • Όταν φωνάξεις στη ζούγκλα, ο Φάντομ θα σε ακούσει.
  • Ο Φάντομ μπορεί να βρίσκεται σε μια ντουζίνα μέρη ταυτόχρονα.
  • Όταν η ζούγκλα κοιμάται, ο Φάντομ ξαγρυπνά.
  • Όταν ο Φάντομ αγριεύει, το αίμα των τίγρεων παγώνει.
  • Όταν ο Φάντομ θυμώνει, η ζούγκλα σείεται.
  • Μόνο ένας ανόητος προσπερνά τον Φάντομ.
  • Οι πειρατές είναι για τον Φάντομ, ότι το κόκκινο πανί για έναν ταύρο.
  • Ο Φάντομ είναι λιγόλογος, αλλά σοφότερος του Σολομώντα.
  • Η ζωή του Φάντομ είναι μοναχική.
  • Ο Φάντομ ποτέ δεν αρνείται μια πρόκληση.
  • Ένας ψίθυρος μπορεί να ταξιδέψει γύρω από τη γη.
  • Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζήσεις σκυμμένος σαν σκλάβος.
  • Το γέλιο μπορεί να καταστρέψει τον τύραννο.
  • Τα ψηλότερα δέντρα κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο όταν πέφτουν.
  • Όπου βρίσκεται ο Φάντομ, το μακρύ χέρι του νόμου φθάνει ως τις αίθουσες των βασιλέων.
  • Ο Φάντομ κινείται σιωπηλά όπως η ομίχλη.
  • Ο Φάντομ κινείται πιο γρήγορα απ’ ότι μια μεγάλη γάτα.
  • Ο Φάντομ κινείται πιο γρήγορα απ’ ότι το μάτι μπορεί να δει.
  • Όταν ο Φάντομ θυμώνει το λιοντάρι τρέμει.
  • Η οργή του Φάντομ μοιάζει με έκρηξη ηφαιστείου.
  • Ο Φάντομ έχει τη σοφία των ελεφάντων.
  • Στη χώρα του Φάντομ μια γυναίκα μπορεί να φορέσει όλα της τα κοσμήματα και να περπατήσει δίχως φόβο.
  • Ο επιβήτορας του Φάντομ κινείται πάνω στα φτερά του ανέμου.
  • Όσους φοβίζει ο Φάντομ, μένουν φοβισμένοι.
  • Όταν ο Φάντομ θυμώνει τα χτυπήματα του ακούγονται σαν κεραυνός.
  • Ο Φάντομ είναι σκληρός σαν βράχος.
  • Ο Φάντομ χτυπά σαν κεραυνός, αλλά κινείται σαν τη γάτα.
  • Καλύτερα να κοιτάξεις στα μάτια μιας τίγρης, παρά να δεις το ψυχρό βλέμμα του οργισμένου Φάντομ.
  • Οι ατσάλινες γροθιές του Φάντομ, μπορούν να σπάσουν τον σκληρότερο άντρα.
  • Ο Φάντομ μπορεί να πετύχει ψύλλο στο αυτί ενός φακόχοιρου σημαδεύοντας από 100 βήματα μακριά, δίχως να πληγώσει το ζώο.
  • Όποιος έρθει δίχως αγάπη στη Κήλα-Γουί, τη χρυσή παραλία της Μπενγκάλα, θα μείνει θαμμένος εκεί.
  • Κάποτε ο Φάντομ σκότωσε ταυτόχρονα τέσσερις τίγρεις με τα γυμνά του χέρια.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ - Η «Αρχαιότερη Ελληνική Εφημερίδα», όπως αυτοχαρακτηριζόταν στο εξώφυλλο του φύλλου, ιδρύθηκε το 1881, ήταν ημερήσια και είχε μόνιμα μέσα στην ύλη της εικονογραφημένες ιστορίες με βασικότερο πρωταγωνιστή τον Ταρζάν. Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδος έγινε ίσως η πρώτη επαφή του ελληνικού αναγνωστικού κοινού με το «Φάντασμα Που Περπατά». Οι περιπέτειες του Φάντομ δημοσιεύονταν σαν στριπ σε συνέχειες.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ATHENS NEWS - Περιπέτειες του Φάντομ υπό μορφήν στριπς δημοσιεύονταν επίσης στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News», γνωστή και ως «Αθηναϊκά Νέα».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ - Ο «Ταχυδρόμος» πρωτοκυκλοφόρησε το 1954 από την εκδοτική «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη» και αυτοπροσδιοριζόταν ως «εβδομαδιαία πολιτική, οικονομική, φιλολογική, εγκυκλοπαιδική εφημερίς». Ουσιαστικά ήταν ένα περιοδικό ποικίλης ύλης και στις δεκαετίες που ακολούθησαν μέσα από τις σελίδες του και υπό μορφήν στριπς δημοσιεύτηκαν αρκετές ιστορίες του Σνούπυ, του Τεν-Τεν, του Φλας Γκόρντον, του Μαντρέικ, αλλά και του Φάντομ.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΒΕΛΟΣ - Το «Βέλος» κυκλοφόρησε στα μέσα του 1968 από την εκδοτική «Τερζόπουλος». Αρχικά ήταν ένα εβδομαδιαίο εικονογραφημένο περιοδικό με κεντρική θεματολογία - όπως το όνομά του υποδεικνύει - τα Γουέστερν. Πολύ γρήγορα όμως εξελίχθηκε σε πολυθεματικό περιοδικό περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, ιστορίες με τον Τεν-Τεν, τον Φλας Γκόρντον, τον Λόουν Ρέηντζερ, τον Μαντρέικ και φυσικά τον Φάντομ ή μάλλον «Φάντασμα» όπως αναφερόταν στις σελίδες του περιοδικού.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Κάποιες από τις ιστορίες που δημοσιεύτηκαν ήταν οι ακόλουθες:

  • «Το σημάδι του Φαντάσματος»
  • «Το λιμάνι της αγωνίας»
  • «Το μυστικό του νησιού των άγριων σκύλων»
  • «Τα τύμπανα των Τραμπ»
  • «Κεραυνός στη Νεκρή Πολιτεία»
  • «Ο τρόμος των κατακτητών» κ.ά.

Η τελευταία ιστορία του Φαντάσματος δημοσιεύτηκε στο τεύχος #90 με τον τίτλο «Ο Βασιληάς της Ζούγκλας».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ - Κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις σελίδες του δημοσιεύτηκαν αρκετές ιστορίες κόμικ, όπως «Κάλι: ο γυιος της ζούγκλας», «Τον έλεγαν Ντουράγκο», «Ταρζάν ο τρομερός» κ.ά. Το Νοέμβρη του 1977 δημοσιεύτηκε σε συνέχειες η ιστορία με τίτλο «Στον ιστό της αράχνης». Πρωταγωνιστής ήταν ο Φάντομ, ή κατά το ελληνικότερο  «Φαντομάς».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΦΑΝΤΟΜ - Την 25η Ιουνίου 1975 η «Καμπανάς Ελλάς» ξεκινάει την έκδοση του «Φάντομ» στην Ελλάδα με την ιστορία «ο Ξανθός Γορίλλας». Τα τεύχη είχαν 68 σελίδες σε μικρό μέγεθος και ανά δύο ασπρόμαυρες ή με τη συνηθισμένη κόκκινη απόχρωση. Την επιμέλεια των περισσότερων εξωφύλλων είχε ο Ισαάκ Μοσχίδης. Εκτός του Φάντομ περιλαμβάνονταν ιστορίες με την Περίπολο της Ζούγκλας, τον Φλας Γκόρντον, καθώς και ιστορίες (κείμενο μόνο) με γουέστερν και πειρατές. Ολοκληρώθηκε έπειτα από 80 τεύχη.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΦΑΝΤΟΜ - Η επιτυχία του περιοδικού σύντομα οδήγησε τους ιθύνοντες της «Καμπανάς Ελλάς» στην επανέκδοση των τευχών υπό μορφήν τόμων με τον τίτλο «Κλασσικά Φάντομ». Κάθε τόμος είχε 196 σελίδες, ασπρόμαυρες και σε μικρό μέγεθος.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΝΤΟΜ - Τον Δεκέμβρη του 1976 η «Καμπανάς Ελλάς» εκδίδει τον τρίτο κατά σειρά τίτλο με το «Φάντασμα Που Περπατά». Το περιοδικό έμεινε γνωστό με το όνομα «Μεγάλο Φάντομ», σε αντιδιαστολή με το μικρό εβδομαδιαίο Φάντομ. Είχε μεγάλο έγχρωμο μέγεθος και 68 σελίδες ανά τεύχος. Εκτός από τον Φάντομ, περιλαμβάνονταν ιστορίες με τον Μαντρέικ, την Περίπολο της Ζούγκλας, τον Φλας Γκόρντον, τον Χένρυ και τον Μπιλ τον Τρομερό. Ολοκληρώθηκε έπειτα από 10 τεύχη.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΚΟΜΙΚΣ - Στις 16 Δεκέμβρη του 1983, το «Εκδοτικό Δίκτυο» κυκλοφορεί μία σειρά οκτώ τευχών με τον τίτλο: «Περιπετειώδη Κόμικς». Περιείχε την αφρόκρεμα των αμερικανικών κόμικς περιπέτειας: Τζέημς Μποντ, Βιονικός Άντρας, Σίσκο Κιντ, Φλας Γκόρντον, Μαντρέικ, Άγιος, Κουνγκ Φου, Φάντομ κλπ.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΧΡΥΣΟ ΑΓΟΡΙ - Περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κυκλοφόρησε από την εκδοτική «Δημ. Γιαννίκος» η σειρά επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Χρυσό Αγόρι». Ολοκληρώθηκε σε τέσσερα τεύχη. Το τεύχος #3 περιείχε δυο περιπέτειες με τον Φάντομ, ο οποίος αναφέρεται με το εξελληνισμένο όνομα «Φαντομάς». Οι ιστορίες είχαν γραφτεί από τον Sy Barry.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΦΑΝΤΟΜΑΣ - Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80 κυκλοφόρησε από την «Graf- Enter Hellas» ένα αυτοτελές τεύχος με τις περιπέτειες του Φάντομ εξελληνισμένου ως «Φαντομάς». Ο πλήρης τίτλος του περιοδικού ήταν «Φαντομάς Εναντίον Πειρατών», ενώ στην ανατύπωση μετονομάστηκε σε «Φαντομάς: Επικίνδυνες Περιπέτειες».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το 1985 στη Σουηδία ανέβηκε η πρώτη μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Φάντομ. Το σενάριο ήταν των Peter Falck και Urban Wrethagen, ενώ ο τελευταίος κρατούσε και τον κεντρικό ρόλο.

Ένα δεύτερο μιούζικαλ εμπνευσμένο από τον ήρωα του Φωλκ ανέβηκε στη Νορβηγία με τίτλο: «Fantomets Glade Bryllup» («Ο Χαρούμενος Γάμος Του Φάντομ»), με τον ηθοποιό Knut Husebø στο ρόλο του Fantomet και τον δημοφιλή τραγουδιστή Jahn Teigen να έχει αναλάβει τη σύνθεση της μουσικής, αλλά και τον ρόλο του κεντρικού ανταγωνιστή.

Τη δεκαετία του ’90 η Toadshow παρήγαγε μια ροκ όπερα με τίτλο: «Phantoad of the Opera». Η πλοκή αφορούσε τον «Φαντόουντ, το φάντασμα που χοροπηδά» έναν μασκοφόρο μουσικό με όνειρο να εμφανιστεί στο Μπρόντγουεϊ. Η όπερα χρησιμοποιούσε στοιχεία από διαφορετικές ιστορίες, όπως του Φάντομ, του Ταρζάν και του Φαντάσματος της Όπερας.

Το 2002 ανέβηκε άλλη μια παρωδία με τίτλο: «The Phantum», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Zac Gillam και με τον Brendon Fisher στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Το 1943 ο Φάντομ μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στο κινηματογραφικό σήριαλ «The Phantom». Ήταν χωρισμένο σε 15 μέρη και πρωταγωνιστούσε ο Tom Tyler, μαζί με την Jeanne Bates ως Νταϊάνα Πάλμερ και τον Έης, το σκυλί-θαύμα, ως Ντέβιλ. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την πρώτη αποστολή του 21ου Φάντομ, να βρει τη χαμένη πόλη της Ζόλοζ και να σταματήσει τα σχέδια του κακού της υπόθεσης Δρ. Μπρέμμερ. Το πραγματικό όνομα του Φάντομ στο σήριαλ ήταν Τζέφρεϊ Πρέσκοτ, μιας και την εποχή εκείνη το «Κιτ Γουώκερ» δεν είχε ακόμα καθιερωθεί στα στριπς.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Το σήριαλ γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ένα σίκουελ με τίτλο «Return of the Phantom» («Ο Φάντομ Επιστρέφει») βγήκε το 1955, με τον John Hart στο κεντρικό ρόλο. Όμως λόγω προβλημάτων με τα πνευματικά δικαιώματα σύντομα μετονομάστηκε σε «The Adventures of Captain Africa» («Οι Περιπέτειες του Κάπτεν Άφρικα»).

Το 1961 γυρίστηκε, αλλά ποτέ δε προβλήθηκε, το πιλοτικό επεισόδιο για μια μελλοντική τηλεοπτική σειρά με τίτλο: «The Phantom». Ο Roger Creed είχε τον κεντρικό ρόλο.

Ο χαρακτήρας του Φάντομ έκανε δυο γκεστ-σταρ εμφανίσεις το 1968 στο «Yellow Submarine» μια κινουμένων σχεδίων ταινία με πρωταγωνιστές το συγκρότημα των Μπητλς και το 1972 στη κινουμένων σχεδίων ταινία «Popeye Meets the Man Who Hated Laughter».

Τουλάχιστον τρεις ανεπίσημες ταινίες για τον Φάντομ γυρίστηκαν στη Τουρκία. Οι δυο κυκλοφόρησαν το 1968 με τον τίτλο: «Kızıl Maske» (το τούρκικο όνομα του Φάντομ, που μεταφράζεται «Κόκκινη Μάσκα»). Το ρόλο του Φάντομ είχαν οι Ismet Erten και Irfan Atasoy αντίστοιχα. Η τρίτη ταινία βγήκε το 1971 και είχε τίτλο: «Kızıl Maske'nin Intikamı» («Η Κόκκινη Μάσκα Εκδικείται»).

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Την περίοδο 1986-1987 ο Φάντομ συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Φλας Γκόρντον, Μαντρέικ και Λόθαρ στη κινουμένων σχεδίων σειρά «Defenders of the Earth». Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες του 27ου Φάντομ και των φίλων του, να εμποδίσουν τα διαβολικά σχέδια του Μινγκ του Ανηλεή. Ήταν η μόνη σειρά περιπετειών του Φάντομ στην οποία ο ήρωας έχει την ικανότητα-υπερδύναμη να καλεί τη «δύναμη των δέκα τίγρεων».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Την περίοδο 1994-1996, ο Φάντομ αποκτά για πρώτη φορά τη δική του κινουμένων σχεδίων σειρά. Είχε τίτλο: «Phantom 2040» και αφορούσε τις περιπέτειες του 24ου Φάντομ (πιο φουτουριστικός από τους προκατόχους του) που προσπαθεί να ματαιώσει τα διαβολικά σχέδια της Ρεμπέκα Μάντισον για κυριαρχία στη Μετρόπια.

Το 1996 η Paramount Pictures μεταφέρει εκ νέου τις περιπέτειες του Φάντομ στη μεγάλη οθόνη σε μια μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο: «The Phantom». Τον ρόλο του Φάντομ κρατά ο ελληνικής καταγωγής Billy Zane, ενώ στο ρόλο του κεντρικού του αντιπάλου βλέπουμε τον Treat Williams. Το καστ συμπληρώνεται με τις θηλυκές παρουσίες της Kristy Swanson στο ρόλο της Νταϊάνα και της - την εποχή εκείνη άγνωστης στο σινεφίλ κοινό - Catherine Zeta-Jones. Η σκηνοθεσία ήταν του Simon Wincer και το σενάριο του Jeffrey Boam («Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Η Τελευταία Σταυροφορία»).

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Το 1996 η A&E Network γύρισε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον Φάντομ και τίτλο: «The Phantom: Comic Strip Crusader». Σε ρόλο αφηγητή ο Peter Graves, περισσότερο γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά «Mission: Impossible». Το Ντοκιμαντέρ περιλάμβανε συνεντεύξεις με τον Λη Φωλκ, καθώς και τους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής μεταφοράς Billy Zane και Kristy Swanson.

To 1997 στο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο Doordarshan TV ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά «Betaal Pachisi» με πρωταγωνιστή τον Shahbaz Khan. Η σειρά ήταν εμπνευσμένη από τον ήρωα του Φωλκ, αλλά για πρώτη φορά ο Φάντομ δε φορούσε μάσκα.

Το 2008 το τηλεοπτικό δίκτυο SyFy παρήγαγε και πρόβαλλε μια μίνι-σειρά τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο: «The Phantom». Στο ρόλο του 22ου Φάντομ πρωταγωνιστούσε ο Ryan Carnes. Ο ήρωας φορούσε μια τροποποιημένη στολή εξαιρετικά ανθεκτική σε χτυπήματα, πλήρως αλεξίσφαιρη, με τη δυνατότητα να διπλασιάζει τη δύναμη και τη ταχύτητα εκείνου που τη φορούσε. Ωστόσο ουδεμία σχέση είχε σχεδιαστικά με το παραδοσιακό κοστούμι του Φάντομ.

Το Δεκέμβρη του 2008 η Sherlock Symington Productions εξασφάλισε τα δικαιώματα του χαρακτήρα και ανακοίνωσε τη πρόθεσή της να γυρίσει μια νέα κινηματογραφική ταινία με τίτλο: «The Phantom: Legacy». Το ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή ακούστηκε ότι θα αναλάμβανε ο Sam Worthington. Σήμερα το κινηματογραφικό μέλλον του Φάντομ θεωρείται αβέβαιο.
--------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΗΓΕΣ:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BATNICK
Green Rider
Green Rider
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Αριθμός μηνυμάτων : 30133
Ημερομηνία εγγραφής : 14/02/2010
Ηλικία : 40
Τόπος : Mirror World
http://maagr.forumgreek.com/

[Αφιέρωμα] Lee Falk's The Phantom Empty Απ: [Αφιέρωμα] Lee Falk's The Phantom

Σαβ Απρ 04, 2015 4:37 pm
απο τους αγαπημένους μου ήρωες  Cool
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης