Η τελειότητα της ελληνικής γλώσσας
5 απαντήσεις
- gantonisLegendary Ranger
- Αριθμός μηνυμάτων : 4861
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2010
Η τελειότητα της ελληνικής γλώσσας
Πεμ Ιαν 06, 2011 5:11 pm
Δείτε αυτά τα βίντεο:
Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το γνωστό «greeklish»:
Μα γιατί να μαθαίνουμε την Αρχαία Ελληνική;
Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το γνωστό «greeklish»:
Μα γιατί να μαθαίνουμε την Αρχαία Ελληνική;
- plousmikeΣυντονιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 6311
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2011
Τόπος : ΗΡΑΚΛΕΙΟ!
Απ: Η τελειότητα της ελληνικής γλώσσας
Πεμ Ιαν 19, 2012 9:16 am
είναι γεγονός ότι η ελληνική γλώσσα είναι ανώτερη σε πολλά πράγματα. δυστυχώς πολλοί δεν την χρησιμοποιούν σωστά...χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απέξω...
- CostascssΣυντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 3818
Ημερομηνία εγγραφής : 28/09/2010
Τόπος : Αθήνα
Πεμ Ιαν 19, 2012 11:52 am
Εγώ δυστυχώς κατάλαβα την σημασία των αρχαίων Ελληνικών στη τρίτη λυκείου, πολύ αργά...
Το σενάριο με τα greeklish δεν μου φάνηκε και πολύ ψαγμένο, αν ο δημιουργός του ρωτούσε ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και έψαχνε μελέτες που έχουν γίνει και τις σύγκρινε με το θέμα του, τότε θα έβρισκε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι φαντάζεται...
Βεβαια με της απότομες αλλαγές που θα γίνουν σύντομα κανένας δεν μπορεί να προβλέπει το μέλλον με ακρίβεια.
Το σενάριο με τα greeklish δεν μου φάνηκε και πολύ ψαγμένο, αν ο δημιουργός του ρωτούσε ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και έψαχνε μελέτες που έχουν γίνει και τις σύγκρινε με το θέμα του, τότε θα έβρισκε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι φαντάζεται...
Βεβαια με της απότομες αλλαγές που θα γίνουν σύντομα κανένας δεν μπορεί να προβλέπει το μέλλον με ακρίβεια.
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:16 pm
Επίσης ότι λόγω της φοβερότερης εφεύρησης της γλώσσας που κάναμε[τους τόνους,δεν το συζητάμε],έχουμε την δυνατότητα καλύτερης κατανόησης και προφοράς των ξένων γλωσσών από άλλους.Δηλαδή αυτό που βλέπετε με τους Ιάπωνες και τους άγγλους που προσπαθούν να μιλήσουν ο ένας την γλώσσα του άλλου γιατί οι γλώσσες τους είναι πολύ δύσκαμπτες και δεν μπορούν να φύγουν από την μορφή τους...και δεν μιλάω για τις σπάνιες περιπτώσεις.Ενώ εμείς,λόγω των τόνων και των εναλαγών τους,βουαλά.
Απλά είπα να το αναφέρων.
Βέβαια λόγω της DiamondΠΟΥΛΟυ,τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο καλά...
- CostascssΣυντονιστής
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:22 pm
Τώρα που είπες Βουαλά: Θα ήθελα να δω Γάλλο να μιλά ιαπωνικά ή έστω αγγλικά ... Πρέπει να είναι γέλιο .Red Forever έγραψε:Επίσης ότι λόγω της φοβερότερης εφεύρησης της γλώσσας που κάναμε[τους τόνους,δεν το συζητάμε],έχουμε την δυνατότητα καλύτερης κατανόησης και προφοράς των ξένων γλωσσών από άλλους.Δηλαδή αυτό που βλέπετε με τους Ιάπωνες και τους άγγλους που προσπαθούν να μιλήσουν ο ένας την γλώσσα του άλλου γιατί οι γλώσσες τους είναι πολλύ δύσκαμπτες και δεν μπορούν να φύγουν από την μορφή τους...και δεν μιλάω για τις σπάνιες περιπτώσεις.Ενώ εμείς,λόγω των τόνων και των εναλαγών τους,βουαλά.
- plousmikeΣυντονιστής
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:29 pm
έχω μιλήσει με γάλλους που μιλούσαν (ή τουλάχιστον προσπαθούσαν να μιλήσουν) αγγλικά. όντως έχει φοβερό γέλιο. σαν τα δικά μας τα βλαχοαγγλικά είναι...του στυλ " όου μάι γκοντ" και "τι φτιανς ααααα?". πολύ γέλιο γενικά! να ξέρεις ότι δεν τα γουστάρουν τα αγγλικά, ακριβώς επειδή τους φαίνεται περίεργο να τα μιλάνε..
- CostascssΣυντονιστής
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:44 pm
Το ξέρω. Έχω ακούσει ότι αν πας στη Γαλλία και μιλήσεις σε κάποιον αγγλικά και να ξέρει δεν θα σου απαντήσει αν δεν του μιλήσεις γαλλικά.plousmike έγραψε:έχω μιλήσει με γάλλους που μιλούσαν (ή τουλάχιστον προσπαθούσαν να μιλήσουν) αγγλικά. όντως έχει φοβερό γέλιο. σαν τα δικά μας τα βλαχοαγγλικά είναι...του στυλ " όου μάι γκοντ" και "τι φτιανς ααααα?". πολύ γέλιο γενικά! να ξέρεις ότι δεν τα γουστάρουν τα αγγλικά, ακριβώς επειδή τους φαίνεται περίεργο να τα μιλάνε..
- plousmikeΣυντονιστής
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:45 pm
όχι αυτό δεν ισχύει, ίσα ίσα είναι πολύ εξυπηρετικοί, αλλά την σνομπάρουν την γλώσσα των Άγγλων αυτό είναι σίγουρο...
- CostascssΣυντονιστής
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:57 pm
Δεν ξέρω, ότι έχω ακούσει λέω.
Τώρα θυμήθηκα, όταν πρωτομάθαινα αγγλικά είχα πιάσει γραπτή κουβέντα με έναν γάλλο (που τότε ήταν είκοσι-κάτι χρονών), είχαμε πολύ πλάκα...
Αν μας έβλεπε κανένας άγγλος θα πήδαγε από το παράθυρο.
Τώρα θυμήθηκα, όταν πρωτομάθαινα αγγλικά είχα πιάσει γραπτή κουβέντα με έναν γάλλο (που τότε ήταν είκοσι-κάτι χρονών), είχαμε πολύ πλάκα...
Αν μας έβλεπε κανένας άγγλος θα πήδαγε από το παράθυρο.
- plousmikeΣυντονιστής
Πεμ Ιαν 19, 2012 1:59 pm
χαχαχαχαχα εγώ μόλις τους μίλησα γαλλικά...τέλος...πέσαν ασφάλειες....με έκαναν θεό τους!!!
- gantonisLegendary Ranger
- Αριθμός μηνυμάτων : 4861
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2010
Παρ Ιαν 20, 2012 9:40 pm
Σόλωνα δεν ξέρω... Που είδα πρόσφατα τη Διαμαντοπούλου στην τηλεόραση έχει αλλάξει πάρα πολύ... Και βρίσκω πλέον πολύ ωφέλιμες τις ερευνητικές εργασίες. Πρέπει να έχει αλλάξει μυαλά. Να δούμε αν τελικά θα ισχύει αυτό που είχε πει ότι θα ανεβάσουμε τις εργασίες γραμμένες στα αγγλικά...
Τετ Νοε 28, 2012 8:44 pm
Οντως η γλωσσα μας,η ελληνικη, ειναι τελεια και σημαντικη.Σημερα εγραψα εκθεση για αυτο το θεμα στο σχολειο.Και πιστευω πως κακως χρησιμοποιουμε τα greeklish.Aυτο για τους Γαλλους το ξανακουσα αλλα δεν ξερω αν ισχυει.
- CostascssΣυντονιστής
Πεμ Νοε 29, 2012 1:02 am
Μπράβο πρώτον που ξεθάβεις τα παλιά θέματα και δεύτερον που διαβάζεις όλο το topic από την αρχή. Έτσι πρέπει.
Κυρ Δεκ 02, 2012 5:47 pm
Ενταξει για να λεμε την αληθεια το διαβασα επειδη ειχε λιγα ποστς.Αν ηταν 4-5 σελιδες δεν θα το διαβαζα.
- CostascssΣυντονιστής
Δευ Δεκ 03, 2012 12:38 am
καλα αυτο εννοείται
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης